Jemná chuť divoké tresky z Aljašky se krásně snoubí s krémovou tarhoňou připravenou na způsob rizota. Sladká rajčata, čerstvá máta a limetková svěžest dodají pokrmu lehkost a originalitu, díky níž se hodí pro všední i slavnostní příležitosti.
Divoká aljašská treska s tarhoňou, rajčaty a mátou
Jemná chuť divoké tresky z Aljašky se krásně snoubí s krémovou tarhoňou připravenou na způsob rizota. Sladká rajčata, čerstvá máta a limetková svěžest dodají pokrmu lehkost a originalitu, díky níž se hodí pro všední i slavnostní příležitosti.
Suroviny (2 porce):
- 2 porce z divoké tresky od Alaskan Fisherman
- 500 g tarhoni
- 100 g crème fraîche (zakysané smetany)
- 100 g šalotky
- 4 rajčata
- 100 ml suchého bílého vína
- 100 g kešu ořechů
- 100 g parmazánu
- 50 g másla
- 1 limetka (šťáva i kůra)
- 10 g čerstvé máty
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej (na dochucení)
- 1 stroužek česneku
Postup:
1. Příprava tresky:
- Filety z tresky osolte a opečte na pánvi z obou stran asi 3 minuty.
- Přidejte máslo a prolisovaný česnek a krátce glazujte.
2. Tarhoňa:
- Tarhoňu nasucho orestujte na pánvi dozlatova, poté ji zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem a vařte doměkka (cca 10–12 minut).
3. Základ omáčky:
- Na jiné pánvi orestujte na olivovém oleji najemno nasekanou šalotku dozlatova.
- Přilijte bílé víno a krátce povařte, dokud se alkohol neodpaří.
4. Dokončení pokrmu:
- Uvařenou tarhoňu smíchejte se šalotkou, přidejte crème fraîche a promíchejte do krémové konzistence podobné rizotu.
- Vmíchejte rajčata nakrájená na kostičky a nasekanou čerstvou mátu.
- Pokrm dochuťte olivovým olejem, solí, pepřem, šťávou a nastrouhanou kůrou z limetky.
5. Servírování:
- Na talíř naaranžujte filet tresky a porci tarhoni.
- Posypte parmazánem a nasekanými kešu ořechy.
Shrnutí objednávky
| |
||
|
|
|
|
|
|
|
|