Divoký losos a treska přímo z Aljašky - Alaskan Fisherman

Divoká aljašská treska s koprovou omáčkou

Blog

Publikováno 21.08. 2024 v rubrice Recepty

Pokud hledáte elegantní, ale přitom jednoduchý předkrm nebo lehčí jídlo, gravlax z divokého aljašského lososa je ideální volbou. Svěží chuť limety a vůně čerstvého kopru dodají rybě jemnost, která skvěle vynikne v kombinaci s listovým salátem.

Divoká aljašská treska s koprovou omáčkou

Jemné filety z divoké aljašské tresky v kombinaci s voňavým máslem, česnekem a rozmarýnem se výborně doplňují se svěží chutí koprové omáčky a citronu. Podávejte s pečenými bramborami jako elegantní oběd nebo večeři.

Suroviny:

  • 2 filety z divoké tresky od Alaskan Fisherman
  • máslo
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvý rozmarýn
  • 200 g šalotky
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 200 g čerstvého kopru
  • šťáva a kůra z 1 citronu
  • 10 g cukru
  • sůl a pepř dle chuti
  • brambory

Postup:

1. Příprava ryby:

  • Filety z tresky osolte a opepřete.
  • Opečte je na másle společně s česnekem a větvičkou rozmarýnu z každé strany asi 3–4 minuty, dokud nezískají zlatavou barvu a nejsou propečené (celkem přibližně 6–7 minut).

2. Základ omáčky:

  • Na pánvi orestujte najemno nasekanou šalotku dozlatova.
  • Přilijte bílé víno a nechte zredukovat přibližně na polovinu objemu.

3. Dokončení omáčky:

  • Přidejte smetanu, nasekaný kopr, citronovou šťávu i kůru a cukr.
  • Dochuťte solí a pepřem a vařte na mírném plameni asi 20 minut.
  • Omáčku rozmixujte dohladka, případně ponechte strukturu dle preference.

4. Příloha:

  • Na jiné pánvi dejte máslo a opečte brambory.

5. Servírování:

  • Podávejte filety s koprovou omáčkou a opečenými bramborami, případně zakápněte citronem.

Shrnutí objednávky

Doprava
Platba kartou Zdarma
Celkem Každý měsíc
Naše divoké ryby doručujeme speciální mraženou dopravou. O doručení budete informováni předem, předpokládané doručení je do 10 pracovních dní. Svůj odběr můžete kdykoliv posunout, změnit nebo zrušit ve svém zákaznickém účtu.

Pokračovat v objednávce