Tresčí Wellington s karamelizovanou mrkvičkou a růžičkovou kapustou
BlogPublikováno 21.08. 2024 v rubrice Recepty
Exkluzivní chuťový zážitek s pacifickou treskou v křehkém těstě
Suroviny
- 4-6 porcí pacifické tresky
- 1/2 svazku divokých mrkví
- 6 karotek
- 500 g růžičkové kapusty
- 300 g listového baby špenátu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule
- 1/2 vymačkaného citrónu
- 275 g hotového listového těsta
- 1 vejce
- 1 lžíce mléka
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce medu
- Sůl a pepř na dochucení
Postup
1. Příprava trouby:
- Předehřejte troubu na 180 °C, horní a dolní ohřev.
2. Příprava zeleniny:
- Omyjte a oloupejte mrkve, poté je rozkrojte na polovinu podélně.
- Odstraňte otrhané listy z růžičkové kapusty, omyjte a nakrájejte na poloviny nebo čtvrtiny.
- Listový baby špenát omyjte a osušte.
3. Příprava špenátu:
- Jemně nasekejte cibuli a osmahněte ji na olivovém oleji, dokud nezesklovatí.
- Přidejte baby špenát a osmahněte.
- Dochuťte špenát citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti.
4. Příprava těsta a pečení:
- Vajíčko vyšlehejte s mlékem.
- Rozválejte listové těsto na plech vyložený pečicím papírem.
- Roztáhněte na něj polovinu špenátu, položte na něj porce pacifické tresky a přidejte zbývající špenát.
- Těsto složte ze stran, uzavřete a potřete žloutkem.
- Dejte do trouby na přibližně 25-30 minut.
5. Příprava přílohy:
- Mezitím na pánvi rozehřejte máslo spolu s medem, přidejte mrkve, osolte a pod poklicí je duste přibližně 6-8 minut.
- Do hrnce dejte růžičkovou kapustu, zalijte vodou a přidejte 1 lžičku soli, přiveďte k varu a pod poklicí vařte na středním ohni přibližně 12-15 minut.
6. Servírování:
- Vyjměte rybu z trouby, nechte ji chvíli odpočinout, poté ji nakrájejte na stejné kousky.
- Podávejte spolu s karamelizovanými mrkvičkami a svěží růžičkovou kapustou.
Autor: Kristýna Malá ve spolupráci s Alaska Seafood Marketing Institute (ASMI)
Shrnutí objednávky
|
89 Kč | |
|
|
|
|
0 Kč |
|