Sametově jemná smetanová omáčka hotová do 15 minut.
Suroviny:
- 1 lžíce másla
- 400 ml smetany na vaření (12 % tuku)
- 50 g parmazánu (nastrouhaného najemno)
- 1 střední žlutá cibule (cca 90 g)
- 6 stroužků česneku
- Šťáva z 1⁄2 většího citronu
- 6 lžic čerstvé petrželové natě (nakrájené najemno)
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 ml bílého vína
- Sůl
- Pepř
Postup:
1. Příprava smetanové omáčky:
- Na pánvi s hlubším dnem rozehřejte 2 lžíce olivového oleje.
- Plamen na pánvi snižte na mírný a přidejte 1 lžíci másla.
- Opečenou cibuli opékejte na mírném až středním ohni po dobu 4-5 minut.
- Přidejte nahrubo nasekaný česnek a opékejte dalších 1-2 minuty.
2. Redukce vína:
- Zvyšte plamen na střední až vysoký.
- Přilijte 100 ml bílého vína a nechte ho redukovat po dobu 3-4 minut, dokud se množství vína nezredukuje zhruba na polovinu.
3. Přidání parmazánu:
- Odstavte pánev od plamene a přidejte nastrouhaný parmazán.
- Za stálého míchání nechte parmazán rozpustit (cca 30 vteřin).
- Nechte obsah pánve vychladnout po dobu 5-6 minut.
4. Dokončení omáčky:
- Po vychladnutí přilijte 400 ml smetany na vaření a přidejte jemně nakrájenou petrželovou nať.
- Dochutíme omáčku solí, pepřem a šťávou z citronu podle chuti.
5. Servírování:
- Sametově smetanovou omáčku můžete podávat s osmaženým lososem a opečenými nebo americkými bramborami.
Shrnutí objednávky
|
89 Kč | |
|
|
|
|
0 Kč |
|