Smetanová omáčka k divokému aljašskému lososu

Blog

Publikováno 21.08. 2024 v rubrice Recepty

Sametově jemná smetanová omáčka hotová do 15 minut.

Suroviny:

  • 1 lžíce másla
  • 400 ml smetany na vaření (12 % tuku)
  • 50 g parmazánu (nastrouhaného najemno)
  • 1 střední žlutá cibule (cca 90 g)
  • 6 stroužků česneku
  • Šťáva z 1⁄2 většího citronu
  • 6 lžic čerstvé petrželové natě (nakrájené najemno)
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 ml bílého vína
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

1. Příprava smetanové omáčky:

  • Na pánvi s hlubším dnem rozehřejte 2 lžíce olivového oleje.
  • Plamen na pánvi snižte na mírný a přidejte 1 lžíci másla.
  • Opečenou cibuli opékejte na mírném až středním ohni po dobu 4-5 minut.
  • Přidejte nahrubo nasekaný česnek a opékejte dalších 1-2 minuty.

2. Redukce vína:

  • Zvyšte plamen na střední až vysoký.
  • Přilijte 100 ml bílého vína a nechte ho redukovat po dobu 3-4 minut, dokud se množství vína nezredukuje zhruba na polovinu.

3. Přidání parmazánu:

  • Odstavte pánev od plamene a přidejte nastrouhaný parmazán.
  • Za stálého míchání nechte parmazán rozpustit (cca 30 vteřin).
  • Nechte obsah pánve vychladnout po dobu 5-6 minut.

4. Dokončení omáčky:

  • Po vychladnutí přilijte 400 ml smetany na vaření a přidejte jemně nakrájenou petrželovou nať.
  • Dochutíme omáčku solí, pepřem a šťávou z citronu podle chuti.

5. Servírování:

  • Sametově smetanovou omáčku můžete podávat s osmaženým lososem a opečenými nebo americkými bramborami.

Shrnutí objednávky

Doprava 89 Kč
Platba kartou Zdarma
Celkem Každý měsíc 0 Kč
Naše divoké ryby doručujeme speciální mraženou dopravou. O doručení budete informováni předem. Svůj odběr můžete kdykoliv posunout, změnit nebo zrušit ve svém zákaznickém účtu.

Pokračovat v objednávce