Šťavnatý losos v nové roli – burger, který oslní každého gurmána!
Suroviny:
- 500 g divokého lososa nerka (4 porce)
- 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 2 jarní cibulky (najemno nasekané)
- 1 stroužek česneku (prolisovaný)
- Šťáva z 1 limetky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1/2 lžičky uzené papriky
- Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- 4 housky na burgery
- 4 lžíce rebarborového chutney (nebo jiného chutney dle vašeho výběru)
Postup přípravy:
1. Příprava lososa :
- Z každé porce lososa nejprve odstraňte kůži. Polovinu nakrájejte na malé kostky (cca 0,6 cm) a dejte do střední mísy. Druhou polovinu rozmixujte v kuchyňském robotu do hladké konzistence. Smíchejte obě části lososa, aby vznikla jemná směs.
2. Příprava směsi na burgery:
- V samostatné misce smíchejte koriandr, jarní cibulku, česnek, limetkovou šťávu, sójovou omáčku, sezamový olej a uzenou papriku. Přidejte tuto směs k připravenému lososu a jemně promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí. Dochuťte solí a pepřem.
- Z lososové směsi vytvarujte 4 placičky (přibližně 2 cm vysoké). Umístěte je na chladné místo, dokud nebudete připraveni k vaření.
3. Opékání a servírování:
- Lososové placičky opékejte na grilu nebo na pánvi s nepřilnavým povrchem zhruba 3–minuty z každé strany, dokud nejsou propečené, ale stále šťavnaté.
- Opečené placičky z lososa položte na housky, navrch dejte lžíci rebarborového chutney a podle chuti přidejte další ozdoby (například salát, rajčata nebo majonézu).
Tip na servírování
Podávejte s domácími hranolky, zeleninovým salátem nebo grilovanou zeleninou pro vyvážený a chutný oběd či večeři.
Shrnutí objednávky
|
89 Kč | |
|
|
|
|
0 Kč |
|