Jemná a výrazná chuť hořčičné omáčky hotové za 15-20 minut
Suroviny:
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 100 ml smetany na vaření
- 1-2 lžíce hořčice
- Špetka moučkového cukru
- Sůl a Pepř
Postup:
1. Příprava omáčky:
- Rozpustíme máslo a přidáme hladkou mouku, abychom vytvořili světlou jíšku.
2. Přidání smetany:
- Jíšku zalijeme smetanou a důkladně rozšleháme metličkou.
3. Převaření omáčky:
- Omáčku necháme vařit asi 10 minut za stálého míchání, dokud dosáhneme požadované konzistence.
4. Přidání hořčice:
- Postupně přidáme hořčici podle vaší chuti.
5. Ochucování:
- Dochutíme omáčku solí, pepřem a přidáme špetku moučkového cukru pro dokonalou rovnováhu chuti.
6. Finální úprava:
- Omáčku ještě dobře prohřejeme, a nakonec můžeme ochutnat nasekanou petrželkou pro osvěžující dotek.
Tuto hořčičnou omáčku doporučujeme podávat k hořčičně dochucenému lososovi a jako přílohu, která se skvěle hodí, nabízíme brambory. Tím vytvoříte neodolatelný kontrast mezi jemností lososa a výrazností hořčičné omáčky.
Shrnutí objednávky
|
89 Kč | |
|
|
|
|
0 Kč |
|