Divoká Pacifická Treska s pečenou dýní, kapustou a medovými pekanovými ořechy

Blog

Publikováno 21.08. 2024 v rubrice Recepty

Vyvážený pokrm plný chutí podzimu s jemným nádechem koření a sladkosti.

Suroviny:

Pekanové ořechy:

  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžička chilli
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 hrnek pekanových ořechů
  • 2 lžíce medu

Ryba a zelenina:

  • 8 hrnků dýně máslové nakrájené na kostky (asi 2 kg)
  • 5 lžic olivového oleje
  • Černý pepř podle chuti
  • 1 svazek kadeřavé kapusty (asi 250 g), zbavené stonků a natrhané na kousky
  • 4 porce divoké pacifické tresky (každý o hmotnosti asi 142 g)
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1/4 hrnku sušených brusinek

Postup přípravy:

1. Příprava pekanových ořechů:

  • Předehřejte troubu na 175 °C. Vyložte plech pečicím papírem.
  • Smíchejte cukr, chilli koření a sůl v malé misce.
  • V míse promíchejte pekanové ořechy s medem, aby byly rovnoměrně obalené. Rozprostřete je na plech v jedné vrstvě tak, aby se nedotýkaly. Posypte polovinou směsi koření.
  • Pečte 8–9 minut, dokud ořechy nezezlátnou a nezačnou vonět (pozor, aby se nespálily). Vyjměte z trouby, posypte zbytkem koření a nechte zcela vychladnout na plechu. Poté ořechy promíchejte na pečicím papíře a přeneste do misky.

2. Pečená dýně:

  • Zvyšte teplotu trouby na 230 °C.
  • Na plech rozložte kostky dýně, pokapejte je 2 lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete a rukama promíchejte, aby se dýně rovnoměrně obalila. Rozprostřete v jedné vrstvě a pečte 25–28 minut, dokud nebude měkká a dozlatova opečená.

3. Kapusta:

  • Mezitím v míse promíchejte kapustu se 2 lžícemi olivového oleje a 1/4 lžičky soli. Masírujte kapustu, dokud nezměkne a neztmavne.

4. Ryba a zelenina:

  • Vyjměte plech s dýní z trouby a rozprostřete na něj kapustu.
  • Na zeleninu položte filety ryby. Osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Zakápněte zbylou lžící olivového oleje.
  • Pečte 10–12 minut, dokud ryba nebude propečená po celé výšce porce a snadno se nerozpadne vidličkou.
  • Nechte rybu 5 minut odpočinout, během této doby ještě mírně dojde.

5. Servírování:

  • Na talíře nebo velký servírovací tác naaranžujte rybu a pečenou zeleninu. Posypte petrželkou, medovými pekanovými ořechy a sušenými brusinkami.

Tip šéfkuchaře:
Tento pokrm skvěle chutná s čerstvou bagetou nebo křupavým chlebem.

Shrnutí objednávky

Doprava 89 Kč
Platba kartou Zdarma
Celkem Každý měsíc 0 Kč
Naše divoké ryby doručujeme speciální mraženou dopravou. O doručení budete informováni předem, předpokládané doručení je do 10 pracovních dní. Svůj odběr můžete kdykoliv posunout, změnit nebo zrušit ve svém zákaznickém účtu.

Pokračovat v objednávce