Divoká Pacifická Treska s pečenou dýní, kapustou a medovými pekanovými ořechy
BlogPublikováno 21.08. 2024 v rubrice Recepty
Vyvážený pokrm plný chutí podzimu s jemným nádechem koření a sladkosti.
Suroviny:
Pekanové ořechy:
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 lžička chilli
- 1/2 lžičky soli
- 1 hrnek pekanových ořechů
- 2 lžíce medu
Ryba a zelenina:
- 8 hrnků dýně máslové nakrájené na kostky (asi 2 kg)
- 5 lžic olivového oleje
- Černý pepř podle chuti
- 1 svazek kadeřavé kapusty (asi 250 g), zbavené stonků a natrhané na kousky
- 4 porce divoké pacifické tresky (každý o hmotnosti asi 142 g)
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1/4 hrnku sušených brusinek
Postup přípravy:
1. Příprava pekanových ořechů:
- Předehřejte troubu na 175 °C. Vyložte plech pečicím papírem.
- Smíchejte cukr, chilli koření a sůl v malé misce.
- V míse promíchejte pekanové ořechy s medem, aby byly rovnoměrně obalené. Rozprostřete je na plech v jedné vrstvě tak, aby se nedotýkaly. Posypte polovinou směsi koření.
- Pečte 8–9 minut, dokud ořechy nezezlátnou a nezačnou vonět (pozor, aby se nespálily). Vyjměte z trouby, posypte zbytkem koření a nechte zcela vychladnout na plechu. Poté ořechy promíchejte na pečicím papíře a přeneste do misky.
2. Pečená dýně:
- Zvyšte teplotu trouby na 230 °C.
- Na plech rozložte kostky dýně, pokapejte je 2 lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete a rukama promíchejte, aby se dýně rovnoměrně obalila. Rozprostřete v jedné vrstvě a pečte 25–28 minut, dokud nebude měkká a dozlatova opečená.
3. Kapusta:
- Mezitím v míse promíchejte kapustu se 2 lžícemi olivového oleje a 1/4 lžičky soli. Masírujte kapustu, dokud nezměkne a neztmavne.
4. Ryba a zelenina:
- Vyjměte plech s dýní z trouby a rozprostřete na něj kapustu.
- Na zeleninu položte filety ryby. Osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Zakápněte zbylou lžící olivového oleje.
- Pečte 10–12 minut, dokud ryba nebude propečená po celé výšce porce a snadno se nerozpadne vidličkou.
- Nechte rybu 5 minut odpočinout, během této doby ještě mírně dojde.
5. Servírování:
- Na talíře nebo velký servírovací tác naaranžujte rybu a pečenou zeleninu. Posypte petrželkou, medovými pekanovými ořechy a sušenými brusinkami.
Tip šéfkuchaře:
Tento pokrm skvěle chutná s čerstvou bagetou nebo křupavým chlebem.
Shrnutí objednávky
|
89 Kč | |
|
|
|
|
0 Kč |
|