Divoká pacifická treska s medovo-citrónovou omáčkou, quinoou a čočkou

Blog

Publikováno 21.08. 2024 v rubrice Recepty

Zdravá miska s divokou treskou z Aljašky, glazovanou medovo-citrónovou omáčkou, podávaná s bohatým salátem z čočky a quinoy.

Suroviny:

Základ misky:

  • 230 g směsi čerstvých listových salátů (baby špenát, rukola, červené zelí, kapusta, pak choi)

Quinoa:

  • 1 ½ hrnku červené quinoy
  • 4 litry vody
  • 1 lžíce hrubozrnné soli
  • ¼ lžičky jemně mletého černého pepře
  • 2 lžičky extra panenského olivového oleje

Pečená růžičková kapusta:

  • 560 g růžičkové kapusty, přepůlené
  • 2 lžičky extra panenského olivového oleje
  • 1 ½ lžičky hrubozrnné soli
  • ½ lžičky jemně mletého černého pepře

Medovo-citronovo-chilli omáčka:

  • 1 lžička drceného koriandru
  • 2 lžičky extra panenského olivového oleje
  • ½ hrnku medu
  • Šťáva ze 2 citronů
  • 55 g červené papriky, nakrájené na drobné kostičky (3-1,5 mm)
  • 2 lžíce chilli koření
  • 1 lžíce nasekaného koriandru

Divoká pacifická treska:

  • 4 porce divoké pacifické tresky
  • Sůl dle chuti
  • Jemně mletý černý pepř dle chuti
  • 1 lžíce medovo-citronové omáčky

Ostatní:

  • 3 ¾ hrnku vařené červené čočky
  • ½ hrnku granátových semínek (volitelně k růžičkové kapustě)
  • Čerstvé koriandrové lístky na ozdobu
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 citron, rozčtvrcený, bez pecek

Postup:

1. Příprava salátu:

  • Nakrájejte a smíchejte oblíbené čerstvé listové saláty.

2. Příprava quinoy a čočky:

  • Do velkého hrnce přidejte quinou, vodu, sůl a pepř.
  • Přiveďte k mírnému varu a vařte 15–18 minut. Sceďte, promíchejte s olivovým olejem a nechte vychladnout.
  • Do dalšího hrnce přidejte vařenou čočku a uvařte do měkka.

3. Pečená růžičková kapusta:

  • Předehřejte troubu na 260 °C.
  • Kapustu promíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem, pečte 8–10 minut.

4. Příprava omáčky:

  • Opražte koriandr, přidejte olej, med, citronovou šťávu a papriku.
  • Povařte 3 minuty, poté sundejte z plotny.
  • Přidejte citronovou kůru, chilli a koriandr.

5. Pečení tresky:

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Osolte, opepřete tresku a potřete omáčkou.
  • Pečte 5–6 minut, dokud nezezlátne.

6. Servírování:

  • Na dno misky dejte salát, zakápněte omáčkou.
  • Přidejte quinou a čočku smíchanou s omáčkou.
  • Přidejte pečenou růžičkovou kapustu.
  • Položte tresku, pokapejte omáčkou a olivovým olejem.

Tipy šéfkuchaře:

Místo tresky můžete použít divokého aljašského lososa, doba pečení se může lišit.

Shrnutí objednávky

Doprava 89 Kč
Platba kartou Zdarma
Celkem Každý měsíc 0 Kč
Naše divoké ryby doručujeme speciální mraženou dopravou. O doručení budete informováni předem, předpokládané doručení je do 10 pracovních dní. Svůj odběr můžete kdykoliv posunout, změnit nebo zrušit ve svém zákaznickém účtu.

Pokračovat v objednávce