Divoká pacifická treska s medovo-citrónovou omáčkou, quinoou a čočkou
BlogPublikováno 21.08. 2024 v rubrice Recepty
Zdravá miska s divokou treskou z Aljašky, glazovanou medovo-citrónovou omáčkou, podávaná s bohatým salátem z čočky a quinoy.
Suroviny:
Základ misky:
- 230 g směsi čerstvých listových salátů (baby špenát, rukola, červené zelí, kapusta, pak choi)
Quinoa:
- 1 ½ hrnku červené quinoy
- 4 litry vody
- 1 lžíce hrubozrnné soli
- ¼ lžičky jemně mletého černého pepře
- 2 lžičky extra panenského olivového oleje
Pečená růžičková kapusta:
- 560 g růžičkové kapusty, přepůlené
- 2 lžičky extra panenského olivového oleje
- 1 ½ lžičky hrubozrnné soli
- ½ lžičky jemně mletého černého pepře
Medovo-citronovo-chilli omáčka:
- 1 lžička drceného koriandru
- 2 lžičky extra panenského olivového oleje
- ½ hrnku medu
- Šťáva ze 2 citronů
- 55 g červené papriky, nakrájené na drobné kostičky (3-1,5 mm)
- 2 lžíce chilli koření
- 1 lžíce nasekaného koriandru
Divoká pacifická treska:
- 4 porce divoké pacifické tresky
- Sůl dle chuti
- Jemně mletý černý pepř dle chuti
- 1 lžíce medovo-citronové omáčky
Ostatní:
- 3 ¾ hrnku vařené červené čočky
- ½ hrnku granátových semínek (volitelně k růžičkové kapustě)
- Čerstvé koriandrové lístky na ozdobu
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 citron, rozčtvrcený, bez pecek
Postup:
1. Příprava salátu:
- Nakrájejte a smíchejte oblíbené čerstvé listové saláty.
2. Příprava quinoy a čočky:
- Do velkého hrnce přidejte quinou, vodu, sůl a pepř.
- Přiveďte k mírnému varu a vařte 15–18 minut. Sceďte, promíchejte s olivovým olejem a nechte vychladnout.
- Do dalšího hrnce přidejte vařenou čočku a uvařte do měkka.
3. Pečená růžičková kapusta:
- Předehřejte troubu na 260 °C.
- Kapustu promíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem, pečte 8–10 minut.
4. Příprava omáčky:
- Opražte koriandr, přidejte olej, med, citronovou šťávu a papriku.
- Povařte 3 minuty, poté sundejte z plotny.
- Přidejte citronovou kůru, chilli a koriandr.
5. Pečení tresky:
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Osolte, opepřete tresku a potřete omáčkou.
- Pečte 5–6 minut, dokud nezezlátne.
6. Servírování:
- Na dno misky dejte salát, zakápněte omáčkou.
- Přidejte quinou a čočku smíchanou s omáčkou.
- Přidejte pečenou růžičkovou kapustu.
- Položte tresku, pokapejte omáčkou a olivovým olejem.
Tipy šéfkuchaře:
Místo tresky můžete použít divokého aljašského lososa, doba pečení se může lišit.
Shrnutí objednávky
|
89 Kč | |
|
|
|
|
0 Kč |
|