Aljašská Treska s Brokolicovým Purée, Kapustou a Buerre Blanc s Mandlemi a Černým Česnekem
BlogPublikováno 21.08. 2024 v rubrice Recepty
Rybí lahůdka z pacifické tresky s bohatými příchutěmi
Suroviny:
Brokolicové purée:
- Brokolice (green tops) 1 kg
- Smetana 1 l
- Česnek 30 g
- Máslo 50 g
- Sůl
Kapusta:
- Kapustové listy
- Kapusta
- Šalotka
- Česnek
- Slanina
- Tymián
- sýr Philadelphia
Treska:
- Pacifická Treska od Alaskan Fisherman
- Máslo
Beurre blanc s mandlemi a černým česnekem:
- Šalotka 30 g
- Česnek 15 g
- Bílé víno 130 ml
- Bílý vinný ocet 100 ml
- Rybí vývar 150 ml
- Mandlové máslo 300 g
- Černý česnek 2 stroužky
Postup přípravy:
1. Příprava brokolicového purée:
- Brokolici okrájejte pouze zelené topsy.
- Smetanu 1 l nainfuzujte česnekem.
- Rychle orestujte brokolici, přidejte smetanu a provařte.
- Stáhněte a mixujte, postupně přidávejte máslo a sůl a sceďte na ledové chlazení.
2. Příprava kapusty:
- Kapustové listy spařte a zchlaďte.
- V hrnci orestujte najemno nakrájenou šalotku, česnek, slaninu, tymián a kapustu.
- Stáhněte a přidejte philadelphii, promíchejte a plňte spařené kapustové listy (rolky, kuličky).
3. Příprava tresky:
- Treska se připravuje v sous vide na 53 °C po dobu 30 minut s máslem a solí a poté se opéká gunou.
- Pozn. Ale každý si to může přizpůsobit (na pánvi, v troubě).
4. Beurre blanc s Mandlemi a Černým Česnekem:
- Šalotku a česnek zesklovatěte na oleji.
- Zalijte bílým vínem a bílým vinným octem a zredukujte.
- Přidejte rybí vývar a provařte.
- Mixujte a postupně zašlehávejte mandlové máslo a černý česnek.
- Nakonec sceďte.
Shrnutí objednávky
|
89 Kč | |
|
|
|
|
0 Kč |
|